BİLGİ GÜVENLİĞİ

Bilgilerinizin güvenliğini hangi yollarla sağladığımızı ve bilgilerinizi nasıl sakladığımızı öğrenin.

feature

128 Bit SSL Şifreleme

Sunucularımız Comodo 128 Bit SSL sertifikasının şifrelemesi ile hizmet vermektedir. Sunucularımızla tarayıcınız arasındaki tüm trafik bu sertifika ile şifrelenir ve 3. kişilerin izlemesine veya okunmasına izin verilmez.

feature

Encrypted Data

Veritabanımızdaki önemli bilgileriniz yerine göre ihtiyaç duyulan SHA-512, AES veya HMAC-SHA1 gibi farklı encryption algoritmaları ile şifrelenir. Bu veriler bir kere kriptolandığı zaman başka kişiler tarafından anlamlı hale getirilerek okunamaz. Şifreleme algoritmalarının token ve secret key gibi dinamik değişkenleri kullanıcılara bırakılarak tüm kriptolamalar dinamik ve benzersiz hale getirilir.

feature

Senkron Yedekleme Sunucuları

Organik Haberleşme 3 farklı anlık senkron veri yedeklemesi tutmaktadır. Bu sunuculardan bir tanesinin internet ile bağı yoktur ve direkt BTK tarafından izlenmektedir. Diğer sunucularımız ise yaptığınız tüm hareketlerin yedeklerini ve log'larını saklar. İstenmeyen bir veri kaybıyla karşılaşmamanız için bu yedekler 3 ay süre ile saklanır.

feature

3D Güvenlik Sistemi

3boyutlu güvenlik sistemi farklı aşamalardan oluşur. Bunlar;

Panele giriş yaparken SMS doğrulaması,
Rehber veya rapor indirme ve talep etme işlemlerinde SMS doğrulaması,
Bilgi güncelleme işlemlerinde SMS doğrulaması

bu sayede verilerinizin tüm işlem görme kontrolü siz de olur ve istenmeyen kişiler tarafından görüntülenmesi engellenir.

feature

IP Kısıtlaması

Panel ya da API erişimlerini IP bazlı kısıtlayabilirsiniz. Bu platformlara sadece sizin belirlediğiniz IP'lerden giriş ve istek yapılmasını sağlayarak sabit IP ile çalışan ya da sadece sunucu isteği yapılan ortamlarda veri güvenliği en üst seviyeye çıkartabilirsiniz.